بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ

بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ

بازاریابی ویروسی یکی از راهکارهایی است که در بازاریابی با نشر و تکثیر به رشد می رسد. در این روش از بازاریابی، افراد به صورت تک تک و فردی اقدام به انتقال پیام تبلیغاتی شرکت خود برای دیگران می کنند. شاید سوالتان این باشد که ویروس چه ارتباطی به بازاریابی دارد؟ در مقاله پیش در از وب سایت تبلیغاتی VQS در مورد بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ توضیحات بیشتری خواهیم داد.

بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ چیست؟

viral marketing که در زبان فارسی به بازاریابی ویروسی شناخته می شود به معنی یک روش بازاریابی می باشد که به منظور اشتراک گذاری مطالب توسط افراد مختلف گفته می شود. در این فرایند کاربران نقش اساسی را برای پخش مطالب بر عهده دارند. اگر محتوای تولید شده توسط شما از نگاه بازدیدکنندگان با ارزش باشد به احتمال زیاد محتوای منتشر شده شما را با سایر کاربران به اشتراک خواهند گذاشت.

استفاده از بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ

شاید بازاریابی ویروسی را نتوان جایگزینی بر مدل سنتی دانست. اما می توان آن را یک روش عالی برای کامل شدن فعالیت بازاریابی شناخت. مهم ترین دلایل استفاده از وایرال مارکتینگ عبارتند از:

  • افزایش آگاهی نسبت به برند مذکور
  • دریافت لید و‌ افزایش فروش
  • کاهش هزینه های بازاریابی
  • افزایش ارتباط با مشتریان از طریق فضای مجازی

افزایش ترافیک وب سایت

پس از فراگیر شدن و توسعه شبکه های اجتماعی در جامعه مفهوم بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ بیشتر از قبل مورد توجه قرار گرفته است. چرا که این روش بازاریابی بیشتر دیده می شود. بدین صورت که یک متن کوتاه و تاثیر گذار، یک فیلم یا عکس جذاب با سرعت بسیار زیاد در بین کاربران رسانه های اجتماعی جا به جا می شد و یک کمپین راه اندازی می شد. عده ای از بازاریابان شیوه بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ برای تثبیت برندینگ و برندسازی خود از این‌ تکنیک استفاده کرده اند. به همین دلیل بازاریابی ویروس به عنوان گزینه ای عادی در اینترنت شناخته می شود.

مزیت های بازاریابی ویروسی

در مورد شیوه های بازاریابی بایستی بگوئیم که شیوه بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ مزیت هایی دارد که که می توان به شرح زیر اعلام نمود:

مزیت های بازاریابی ویروسی

هزینه کم این سبک بازاریابی

در روش بازاریابی وایرال مارکتینگ تبلیغ کنندگان و بازاریابان اصلی خود کاربران شبکه های اجتماعی هستند. به همین خاطر احتیاجی به صرف هزینه های زیاد نیست. صرفا لازم است تبلیغی در فضای مجازی ارائه کنید. کم هزینه بودن خود دلیلی بر پیشرفت خواهد بود

امکان دسترسی بالا

با در ‌‌نظر گرفتن ‌این مسئله که اشتراک گذاری یک محتوای ویروسی(وایرال مارکتینگ) قابل کنترل نمی باشد این محتوا قابلیت آن را دارد که به صورت گسترده پخش شود. به گونه ای که خود صاحبان مشاغل و‌ بازاریابان نسبت به این گسترش ناگهانی متعجب خواهند شد. از نکات مهم دیگر این که اطلاعات مورد نظر از اشتراک گذاری در بین مردم یک منطقه و یا یک کشور پا را فراتر گذاشته و جنبه بین‌المللی پیدا خواهد نمود که این از مزیت های وایرال مارکتینگ می باشد.

اختیاری بودن

این بدین معنی می باشد که یک محتوای تبلیغات در فضای مجازی به دست شما می رسد. شما را کاملا مختار می سازد‌ که با دیگران به اشتراک بگذارید یا از آن صرف نظر کنید. بنابراین کاربرانی که به یک تبلیع کننده ویروسی تبدیل می شوند کاملا به میل خود این کار را انجام می دهند.

وسعت گسترده از مزایای بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ

با‌ توجه به گستردگی اینترنت در‌ جامعه امروزه محتوای وایرال مارکتینگ منتشر شده از سوی شما به دست تمامی افراد مورد نظر از هر قشر و گروهی می رسد. این گستردگی مزیتی بر استفاده از این روش بازاریابی (وایرال مارکتینگ) می باشد.

تاکید نمودن بر مخاطبین

زمانی که مخاطبین محتوای وایرال مارکتینگ شما را مورد بازدید قرار می دهند کاربرانی هستند که به عنوان مخاطب اصلی شما شناخته می شوند. هر مقدار که مخاطبان بیشتر باشند اشخاصی زیادتری به تبلیغات وایرال مارکتینگ شما دسترسی پیدا خواهند نمود. امکان دسترسی مخاطبین بالاتر خواهد رفت.

معایب بازاریابی ویروسی

در‌ کنار مزیت های وایرال مارکتینگ معایبی نیز بر این نوع بازار یابی می توان در نظر گرفت که می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

رشد غیر قابل انتظار

درست است که دسترسی به بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ سریع و گسترده می باشد. اما همین گستردگی می تواند در صورت رشد بیش از حد به مشکل برخورد کند.

تاثیرگذاری نسبی

همانگونه که گفته شد با توجه به این که در وایرال مارکتینگ افراد با‌ ایده های متفاوتی به محتوای ما دسترسی دارند معمولا اشتیاق به خرید زیاد مشخص نیست.

موفقیت های کوتاه مدت ها

این مشخص است که وایرال مارکتینگ تاثیر فزاینده ای در بازاریابی خواهد گذاشت. اما اگر مشتریان فقط تحت تاثیر روش وایرال مارکتینگ مشتاق و خریدار کالای شما بشوند پس نمی توان از آنها به عنوان مخاطب هدف نام برد. این مسئله می تواند در برند سازی ما اشکال ایجاد کند.

سخن آخر

در این مقاله از وب سایت تبلیغات اینترنتی VQS ما به بررسی بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ پرداختیم. اما نکته پایانی این که با برنامه ریزی صحیح از طریق وایرال مارکتینگ‌ می توان به موفقیت های خوبی دست یافت. به شرطی که از روی اصول و طبق برنامه ریزی و مشورت با خبرگان این امر انجام پذیرد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *