
تبلیغات در شبکه های اجتماعی یک روش فوق مستقیم برای دستیابی به مخاطبی است که می خواهید. شما می توانید مشتریان جدید یا مشتریان بازگشتی را هدف قرار دهید. همه شبکه های اجتماعی اصلی گزینه های تبلیغاتی را ارائه می دهند. اما این بدان معنا نیست که شما باید از همه آنها استفاده کنید. هنگام انتخاب مکان برای قرار دادن تبلیغات، دانستن اینکه کدام شبکهها در بین مخاطبان هدف شما محبوبتر هستند نیز مفید است. گروه هدف شما بیشتر درگیر کدام شبکه اجتماعی است؟ اشتراک گذاری محتوا در شبکه های اجتماعی مختلف چگونه است؟ در این مقاله ما موارد تاثیرگذار بر تبلیغات در شبکههای اجتماعی را نیز بیان می کنیم.
تبلیغات در شبکه های اجتماعی چیست؟
بازاریابی در شبکه های اجتماعی نیاز به بررسی های دقیق زیادی دارد. این کار باعث می شود تا اطلاعات ما در زمینه رقابت تبلیغات آنلاین و آفلاین بهبود یابد. تبلیغات رسانه های اجتماعی یکی از سریع ترین و موثرترین راه ها برای ارتباط با مخاطبان هدف شماست. این تبلیغات فرصتهای سودآور زیادی را فراهم میکنند و راهی عالی برای تقویت کمپینهای بازاریابی دیجیتال شما هستند. این تبلیغات کوچک اما قدرتمند از تمام دادههایی که کاربران در رسانههای اجتماعی به اشتراک میگذارند برای ارائه محتوای بسیار شخصی و مرتبط استفاده میکنند، که در نهایت فرصتهای تبدیل را گسترش میدهد و برند شما را به مشتریان بالقوه بیشتری معرفی میکند.
تبلیغات در شبکه های اجتماعی به چه معنا است؟
بهترین راه برای سرمایه گذاری در تبلیغات اجتماعی چیست؟ اگرچه ممکن است فکر کنید پاسخ در دانستن اینکه کدام پلتفرم رسانه اجتماعی بیشترین پایگاه کاربر را دارد نهفته است، اما یک پاسخ صحیح وجود ندارد. حقیقت این است که بستگی به شرایط دارد. هنگام تصمیم گیری، باید به این فکر کنید که کجا می توانید مخاطبان خود را در رسانه های اجتماعی پیدا کنید، چه نوع کمپینی را می خواهید ایجاد کنید، و چگونه می توانید سرمایه گذاری تبلیغاتی خود را بهینه کنید. با بررسی انواع تبلیغ در شبکه های اجتماعی هم می توانید با قدرت پیش بروید.
انواع تبلیغات در شبکه های اجتماعی
با تکامل الگوریتم های رسانه های اجتماعی، ارتباط با مشتریان و شرایط تبلیغات پیچیده تر از قبل شده است. تبلیغات در رسانه های اجتماعی می تواند به شما برای ارتباطی هدفمند کمک کند. با توجه به این که شبکه های بسیاری مانند فیسبوک، اینستاگرام، تلگرام، توییتر و غیره برای تبلیغ وجود دارد، باید با اصلی ترین مدل های تبلیغات در شبکه های اجتماعی آشنا شویم. سه مورد از مهم ترین اشکال عبارتند از: پلتفرم های مربوط به شبکه های اجتماعی مختلف، اینفلوئنسر مارکتینگ و بازاریابی ویروسی. هر کدام از این مدل ها ویژگی ها و شرایط خاص خود را دارند.بیشتر بخوانید:
هدف از بازیابی در شبکه های اجتماعی چیست؟
در انتخاب هدف مناسب تا جایی که می توانید مشخص باشید. در بخش تجزیه و تحلیل حسابها/صفحات رسانههای اجتماعی خود جستجو کنید تا مخاطبان خود و نوع محتوایی را که بیشتر پذیرا هستند، درک کنید. برای شناسایی مرتبط ترین ویژگی ها، به بررسی استراتژی شبکه های اجتماعی بپردازید. در واقع برای برتری در بازاریابی رسانه های اجتماعی، مهم است که اهدافی را ایجاد کنید که تلاش های شما را هدایت کنند. استراتژی هدف SMART یک چارچوب مفید برای ایجاد اهداف اساسی و دستیابی به اهداف کلی شما فراهم می کند. به عباتی هدف Social network advertising باید خاص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، دارای زمان و قابل ارتباط باشد.
هر پلتفرم تبلیغات در شبکه های اجتماعی مانند تبلیغات در اینستاگرام و تبلیغات در تلگرام به شما کمک می کند تا مسیر بسیار ویژه ای را پیش بگیرید. اهداف بازاریابی رسانه های اجتماعی شما باید به اهداف تجاری بزرگتر شما برسد. اگر اهدافی غیرمنطقی تعیین کنید، نمی توانید از مزایای تبلیغات در شبکههای اجتماعی به درستی استفاده کنید.
هزینهی تبلیغات در شبکه های اجتماعی چهقدر است؟
با استراتژی رسانه های اجتماعی خود، ممکن است نیاز به فعالیت در پلتفرم های مختلفی داشته باشید. در این مسیر است که اهمیت شبکه های اجتماعی همراه با اطلاع از جزئیات آنها خود را بیش از قبل نشان می دهند. باید بدانید که هزینه تبلیغات در شبکه های اجتماعی به مولفه های بسیاری بستگی دارد. در حقیقت شما باید کمپین خود را برنامه ریزی کنید، نوع تبلیغات را انتخاب نمایید. هدف خود را از کمپین مورد نظر مشخص کنید. پلتفرم یا پلتفرم ها را با توجه به گستردگی آن ها انتخاب نمایید. با اطلاع از این جزئیات است که می توانید به دقت هزینه مربوط را مشخص کنید.
اینفلوئنسر مارکتینگ کیست؟
یک دهه پیش، عرصه بازاریابی اینفلوئنسر فقط به افراد مشهور و چند وبلاگ نویس اختصاصی محدود می شد. اما امروزه دنیای پیچیده ای در مقابل ما قرار دارد. در یک سطح بنیادی، اینفلوئنسر مارکتینگ برای تبلیغات اینترنتی نوعی از بازاریابی رسانههای اجتماعی است که از تأییدیهها و اشارههای محصول از سوی اینفلوئنسرها استفاده میکند. پس در واقع فعالیت اینفلوئنسر مارکتینگ به عنوان یک شخص، معطوف به افرادی می شود که اعتماد بالایی در مخاطبان ایجاد کرده اند. در حقیقت مخاطبان این افراد، توصیه های آن ها را به عنوان نوعی اثبات اجتماعی در نظر می گیرند. از این رو می توان آن را نوعی مهم از تبلیغات در شبکه های تجتماعی دانست.
قدرت تأثیرگذاری بر تصمیمات خرید دیگران به دلیل اقتدار، دانش، موقعیت یا رابطه او با مخاطبانش در این اشخاص دیده می شود. در واقع اکثر اینفلوئنسرها به طور سیستماتیک یک مخاطب مشتاق ایجاد کرده اند. در روند اینفلوئنسر مارکتینگ همگاری یک برند با شخصی معروف برای بازاریابی خدمات یا محصول صورت می گیرد. همین مسئله با تبلیغات در شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها اهمیت زیادی دارند.
استراتژی بازاریابی رسانه های اجتماعی
تبلیغات در شبکه های اجتماعی و بازاریابی رسانه های اجتماعی، به معنای استفاده صحیح از پلتفرم های مختلف مانند اینستاگرام، توییتر، خدمات تلگرام، واتس اپ و غیره برای تبلیغات برندینگ و فروش محصول یا خدمات است. اگر شما می خواهید کسب و کار خود را در این فضا موفق کنید، باید تکنیک ها و استراتژی های مختلف مربوط به بازاریابی این فضا را بدانید. این شکل از بازاریابی مستلزم استفاده از مهارت ها و ابزارهای مدیریت رسانه های اجتماعی است. همانطور که سایر جنبه های استراتژی بازاریابی خود را آماده می کنید، باید برنامه ای برای بازاریابی رسانه های اجتماعی خود داشته باشید. به همین دلیل در ادامه استراتژی بازاریابی رسانه های اجتماعی را بررسی می کنیم.
استراتژی بازاریابی رسانه های اجتماعی
برای تبلیغات در شبکه های اجتماعی نیاز به استراتژی هایی دارید که در ادامه بررسی می کنیم.
اهدافی را تعیین کنید که برای کسب و کار شما منطقی باشد
برای شروع روند بازاریابی خود باید اهداف را به خوبی بررسی کنید و آن ها را بشناسید. مهم ترین هدف در این مرحله افزایش آگاهی از برند و مشارکت و تعامل با سایرین است. افرادی که در رسانه های اجتماعی مشغول به فعالیت هستند با چالش های مختلفی مواجه می شوند. مهم ترین این چالش ها عبارتند از بازگشت سرمایه، شناسایی استعدادها، استفاده از منابع مختلف، تولید محتوای مناسب و غیره. پس اولین قدم برای رسیدن به موفقیت تبلیغات در شبکه های اجتماعی، شناخت و تعیین اهداف است. با مشخص شدن هدف، زمان، انرژی و استراتژی های کاری شما به خوبی مشخص می شود.
انتخاب شبکه مناسب
همان طور که می دانید، پلتفرم های بسیار زیادی در شبکه های اجتماعی موجود است و افراد در آن ها فعالیت می کنند. لزومی ندارد که شما در تمامی پلتفرم ها مشغول باشید. به جای آن باید در نظر داشته باشید که کدام رسانه اجتماعی برای کسب و کار شما بهتر است. به طور مثال استفاده از خدمات اینستاگرام می تواند فروشگاه شما را به خوبی پیشرفت دهد. در حقیقت شما باید بر اساس صنعتی که در آن فعالیت می کنید و مخاطبان هدف خود، به برنامه ریزی در این زمینه بپردازید. شما باید تمرکز خود را روی شبکه اجتماعی بگذارید که مشتریان و جامعه هدف خود را در آن بیشتر می بینید. پس در این زمینه نیاز به تجزیه و تحلیل بسیاری دارید. نکته مهم این است که استراتژی رسانه های اجتماعی شما باید مبتنی بر داده باشد. به جای تمرکز بر معیارهای بیهودگی، به داده هایی بپردازید که مستقیماً با اهداف شما همسو هستند.
ایجاد محتوای جذاب
اگر می خواید در زمینه تبلیغات در شبکه های اجتماعی موفق شوید، بهتر است استراتژی های خود را بر مبنای محتوای مناسب بگذارید. شما باید ایده های خود را بر مبنای هدف، هویت برند و مخاطبان خود ارائه کنید. عکس ها، فیلم ها یا نوشته های مناسبی را تولید کنید. تمرکز خود را بر خدماتی که قرار است ارائه کنید بگذارید. هشتگ ها را فراموش نکنید. این مسئله منجر به برندسازی بهتر و جلب توجه بیشتر می شود. از یک تقویم محتوا برای برنامه ریزی پست های خود و سازماندهی فعالیت ها استفاده کنید. این کار باعث صرفه جویی در زمان شما و مدیریت بهتر شرایط می شود.
زمان مناسب را بشناسید
فعالیت در شبکه های اجتماعی خصوصا اگر برای تبلیغات و شناساندن مفاهیم باشد، نیاز به زمان مناسب دارد. پس شما باید بر مبنای پلتفرمی که انتخاب می کنید، زمان مناسب را بشناسید. این کار باعث می شود تا بتوانید به تعامل بیشتری در این زمینه بپردازید و بدون نگرانی در الگوریتم های مربوط برای دیده شدن بیشتر قرار بگیرید. در زمان ارسال مطالب مطمئن باشید که خودتان یا مدیر شبکه های اجتماعی شما در دسترس هستند تا بتوانند به پاسخ گویی بهتر مخاطبان بپردازند.
ارزیابی و بهبود استراتژی برای تبلیغات در شبکه های اجتماعی
پس از این که تکنیک های مختلف استراتژی را انجام دادید و به بهبود شرایط پرداختید، باید در مدت زمان مشخصی به بهبود و آنالیز تکنیک های خود بپردازید. بدون تجزیه و تحلیل های مداوم نمی توانید میزان عملکرد خود را تشخیص دهید. این کار باعث می شود که بدون نیاز به تغییرات گسترده صرفا با کمی تغییرات کوچیک و استفاده از استراتژی های ساده تر، نتایج بهتری بگیرید. انجام درست بازاریابی رسانه های اجتماعی با کوشا بودن در مورد داده های خود شروع می شود. شما میتوانید در کوتاهمدت واکنش نشان دهید تا از کمپینهای در حال اجرا حداکثر بهره را ببرید.
سخن آخر
در این نوشته ما به بررسی تبلیغات در شبکههای اجتماعی پرداختیم. پلتفرم های بسیاری مانند فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب و غیره برای افراد در دسترس هستند.با مشخص کردن هدف و به عهده گرفتن مسئولیت کمپین ها می توان به درستی شیوه های تبلیغاتی را پیاده سازی کرد. البته بهترین کار در این مسیر بررسی گزینه های پیش رو با کمک متخصصان این امر است.